O Proizvodima

Pristup NE testiranja na životinjama predstavlja srž IsaDore otkako smo prvi put krenuli sa proizvodnjom, još 1983. godine. Bez obzira na bilo koji zakon, svoje proizvode nikada nismo testirali na životinjama, niti isto tražimo od naših partnera, niti ćemo ikada tražiti.

Iako nisu svi IsaDorini proizvodi veganski, uvijek odabiremo sintetičke ili biljne opcije umjesto sastojaka životinjskog podrijetla kad god je to moguće. Uz to, naša ponuda veganskih proizvoda kontinuirano se razvija i raste. Formulirani bez sastojaka životinjskog podrijetla*, i dalje ispunjavaju visokokvalitetne formule koje su temelj svakog proizvoda, kojima se ponosimo.

*Proizvodi bez pčelinjeg voska, jarkih boja / CI 75470, meda, keratina i lanolina.

Da biste bili sigurni kako je Vaš proizvod veganski, preporučujemo da potražite stranicu proizvoda. Svi proizvodi imaju oznake, uključujući oznaku “vegan-friendly”.

Gotovo sve naše četkice izrađene su od visokokvalitetnih sintetičkih vlakana. Što se tiče onih koji to nisu, trenutno se postupno ukidaju. Naporno radimo na tome da do 2021. sve naše četkice budu veganske. Da biste provjerili je li određena četkica veganska, posjetite stranicu s informacijama o proizvodu na našoj web stranici i potražite oznaku “vegan-friendly”.

U svoje proizvode ne dodajemo nikal. Međutim, mogu se pojaviti tragovi  kod drugih ispitanika, poput pigmenta u boji. Bez obzira na to, razina je uvijek znatno ispod graničnih vrijednosti za nikal dopuštenog u EU. Također, isto se redovito provjerava u skladu s važećim europskim zakonima o kozmetici.

IsaDora kontinuirano razvija nove formule i uspostavljeno je postupno ukidanje PFAS-a. Nekoliko proizvoda za koje je poznato da sadrže tu supstancu zamjenjuju se poboljšanim formulama.

Iz higijenskih i sigurnosnih razloga također nam je važno znati da ste kupnjom proizvoda IsaDora prvi i jedini koji ste ga otvorili. Dakle, svi proizvodi za oči i usne prekriveni su zaštitnom folijom. Nadalje, ovo također smanjuje broj oštećenih / otvorenih proizvoda u trgovini. Dugoročno vidimo da to smanjuje količinu otpada jer proizvodi ostaju zaštićeni i sigurni dok se ne kupe.

Svi naši proizvodi za oči su oftalmološki testirani i odobreni. To znači da su testirani za sigurnu uporabu oko očiju pod nadzorom specijalista za oči. Dakle, bez obzira nosite li kontaktne leće, naočale ili imate vrlo osjetljive oči, možete vjerovati našim proizvodima.

Na svim IsaDora proizvodima navedeni su njihovi sastojci. Informacije o proizvodu možete potražiti i na stranici svakog proizvoda. Međutim, imajte na umu da su na pakiranju proizvoda uvijek navedeni najtočniji i najnoviji podaci o sastojcima.

U našem asortimanu imamo dva oštrila za olovke – malo i veliko. Mala oštrilica dizajnirana je za sve tanke IsaDora olovke za šminkanje, a veliko oštrilo za sve jumbo olovke. Preporučujemo da uvijek oštrite olovku prije svake upotrebe kako biste osigurali čist i precizan vrh.

Preporučujemo da svoje olovke i tuševe za oči u obliku olovke čuvate vodoravno, jer će to spriječiti da se vrh isuši ili, naprotiv, prenatopi proizvodom. Prije upotrebe lagano protresite.

O IsaDori

Srce poslovanja temelji se u Malmöu u Švedskoj, gdje se odvija i globalna proizvodnja i distribucija, s dodatnim proizvodnim pogonom u Švicarskoj.

Ostala Pitanja

Trenutno radimo na razvoju našeg raspona boja i nadamo se da ćemo u bliskoj budućnosti predstaviti širi raspon.

Vaše IsaDora proizvode možete kupiti putem interneta ili u našim showroom-ovima diljem Hrvatske. Također, za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem Facebook ili Instagram profila. 

Našu stranicu Inspiracija posvetili smo raznim vrstama savjeta i trikova, tutorijala i vodiča.